top of page
Lys kunst og kreativitet.jpg

En lysfestival i mørketiden

 

Bergen Lights er en lysfestival i byrommene som er tilgjengelig for alle.

Festivalen ble arrangert av Bergen Sentrum AS som et prosjekt under «Bergen 950år», og bygget opp av Marianne Rønning (Prosjektleder 2019-2020. Daglig leder og prosjektleder 2020 og 2021) og Birk Nygaard (Kreativ leder 2019-). Festivalen ble drevet videre som en egen organisasjon fra 2021, og drives i dag av et lite team entusiaster med teknisk og organisatorisk kompetanse.

Festivalen skal gi gode inkluderende lysopplevelser og fremme det voksende miljøet av kunstnere, designere og andre aktører som arbeider med lys ved å tilby en ute-arena. Med et lokalt og regionalt særpreg vil vi gjøre oss bemerket nasjonalt og internasjonalt.

Festivalen har fokus på grønn strategi og bærekraft både ved valg av materialer og produksjonsmåter og ved at vi gjenbruker verk, enten ved at de har blitt vist før, eller er omskapt etter tidligere visninger. Verk fra Bergen Lights skal vandre og vi arbeider med å styrke samarbeidet mellom lysfestivalene i Norge.

Festivalen er støttet med driftstøtte fra Bergen Kommune, samt prosjektstøtte fra Sparebanken Vest, Vestland Fylkeskommune og Koro, m.fl. Vi ønsker publikum vel møtt!

Birk.jpg
Birk Nygaard

Kreativ leder Bergen Lights

Lyskunstner, designer mm

974 81 748

birk@bergenlights.no

Bergen Lights 2022 er støttet av:​
Logorekken.png
Vestland City Council logo.png
Logo-Kulturrådet.png
Grønn+festival_logo_hvit.png
spons-fana-sparebank.png
cpnorway.png
Kopi-av-USF-logo-hvit.png
LEDPROJ.png
Samarbeidspartnere:
birbedrift.png
bergen-havn.png
Carte-blanche-hvit.png
bergen-brannvesen.png
bit_teater.png
Takk til:

Foto fra Bergen Lights

bottom of page