Bergen Lights er en lysfestival som har som mål å bli et nasjonalt og internasjonalt samlingspunkt for lys. Vi setter fokus på lys som påvirkningskraft i menneskers liv hvor kunst, design og faglig belysning skal representeres. Våre unike omgivelser mellom fjellene, byrommet, det lokale klima og alle våre særtrekk som Bergensere gjør byen egnet for en lysfestival. Lokale og nasjonale aktører skal gis en plattform for å nå ut i verden, og verden skal inviteres til oss. Publikum skal få en ny type folkefest, en som utvider kulturkalenderen og benytter byrommet på en måte som ikke har blitt gjort før. 

Lysfestivaler er et fenomen rundt omkring i verden, i alt fra små tettsteder til store metropoler. Formatet har vist seg å være en populær og velegnet måte å få aktivitet ut i gatene på en tid av året hvor det ellers er stille. I vintermørket fylles byene av aktivitet. 

Bergen Lights 2020 var starten på noe vi har som mål at skal bli en årlig festival. 

I 2020 introduserte vi Lyskonferansen, kunst relatert til lys i flere former og visningsrom, landskapsorientert lyskunst, romlige bearbeidelser og aktiviteter for barn. Vi har avdekket et rikt mangfold av muligheter for fremtidige festivaler og vil jobbe mot å gjøre Bergen Lights til en årlig lysfestival. 

Vi vil gjerne takke for den støtten vi har fått i utviklingen av festivalen så langt og håper å kunne arbeide videre mot fremtidige festivaler. 

Festivalen er igangsatt av Bergen Sentrum AS med støttemidler fra Bergen kommune, Vestland Fylkeskommune, Grieg Foundation, Sparebanken Vest og Salgs- og reklameforeningen.

Takk til våre sponsorer: Fløyen AS, Kulturoperatørene, AirFrance/KLM, Hotel Norge by Scandic, Scandic, MK Illumination, b:Kolon og Flex Reklame AS.

Takk til våre samarbeidspartnere: Visit Bergen, Bergen Næringsråd, KODE, Asplan Viak, CP Norway, Statsraad Lehmkuhl, Grand Selskapslokaler og De Bergenske, ANTI Bergen og Bright. 

Takk til alle viktige aktører ved Bergen kommune: Jubileumskomiteen Bergen 950 år, Bergen Havn, Bergen Brannvesen og Bymiljøetaten.

Takk også til alle som deltar direkte i programmet med sin tid og ressurser: Regionens kajakklubber, Kystkultursenteret, teatrene på Ole Bulls plass, Kunstpilotene, Galleri Entrée, Bergen Brandhistoriske forening, HansaBorg bryggerier, Bien Bar, Bryggens Museum, USF og Østre. 

Birk Nygaard

Kreativ leder Bergen Lights

Lyskunstner, designer mm

974 81 748

birk@bergenlights.no

Marianne Rønning

Prosjektleder Bergen Lights

414 18 983

marianne@bergenlights.no

Produksjon Bergen Lights 2020

Øyvind Storheim, CEO Kulturoperatørene AS

oyvind@kulturoperatorene.no

Initiativtaker Bergen Lights 2020

Steinar Kristoffersen, CEO Bergen Sentrum AS

steinar@bergensentrum.no

Samarbeidspartnere

Bergen Lights 2020

Foto fra Bergen Lights 2020

FØLG MED VIDERE

Følg med på nettsiden, Facebook og Instagram for nyheter om Bergen Lights

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon